برخی از بازیکنهای تنیس مدعی هستند با پاندمی ویروس کرونا بیکار شدهاند و حتی در تأمین غذای روزانه خود به مشکل خوردهاند.
مشکل تنیسور ها با ویروس کرونا
اکنون سوفیا شاپاتاوا، تنیسور گرجستانی از فدراسیون بینالمللی تنیس استدعا کرده تا عمق فاجعه را دریابد و به کمک صدها تن از بازیکنان تنیس بیایند که با تعویق سه ماهه تورهای تنیس مردان و زنان معیشت آنها به خطر افتاده است. شاپاتاوا که خوشبین نیست فدراسیون بینالمللی تنیس نگرشی مطلوب به درخواست وی داشته باشد هشدار داد:
بازیکنانی که رتبه جهانی آنها زیر ۲۵۰ است ۲ تا ۳ هفته قادر به خرید مواد غذایی نخواهند بود. صادقانه بگویم فکر نمیکنم آنها پیگیر این موضوع باشند.
سوفیا شاپاتاوا، تنیسور شماره سیصد و هفتاد و یکم جهان سابقه ۱۶ سال حضور در تورهای تنیس را در کارنامه دارد. اما او در رویدادهای ثانویه ITF شرکت میکند، دنیایی که مولتی میلیونرها و قهرمانهای گرنداسلمبازی مانند سرنا ویلیامز، راجر فدرر، نواک جوکوویچ و رافائل نادال در آن قرار ندارند. شاپاتاوا در طول دوران حرفهایاش روی هم رفته ۳۵۴ هزار دلار جایزه به دست آورد که تقریباً در ۱۵۰۰ دیدار انفرادی و دو نفره به دست آمده است. وی از زمان شروع سال و بعد از شرکت در رویدادهای انئرزیوکس-بوسیون در فرانسه، میدلند میشیگان، نیکولاسویل در کنتاکی و رانچو سانته به زحمت ۳۰۰۰ دلار بدست آورده است. اما در قیاس با بسیاری از تنیسبازان، این تنیسور ۳۱ ساله به خوبی عمل کرده است. به راحتی بالغ بر ۱۰۰۰ تنیسور در ردهبندی تنیس بانوان جهان حضور دارند. تور ATP مردان نیز بسیاری از تنیسورها را در خود جای داده است. در میان بخشی از بانوان، سنیا کولسنیکوا، تنیسور ۲۷ ساله روسی در حال حاضر در پایینترین رتبه یعنی ۱۲۸۳ قرار دارد. در سال ۲۰۲۰، درآمد رسمی او فقط ۶۸ دلار بوده است. بسیاری از بازیکنانی که پایینتر از رتبه ۱۰۰ قرار دارند به طور سنتی از راه مربیگری یا بازی کردن در لیگهای باشگاهی اروپا امرار معاش میکنند.
اما بعد از اینکه دولتهای جهانی به دلیل مبارزه با شیوع ویروس کرونا ، اجتماعات گروهی را قدغن کردند. شاپاتاوا در وبلاگ آنلاین خود اظهار داشت:
من عریضهای را برای کمک به بازیکنان تنیس نوشتم تا به گوش فدراسیون بینالمللی تنیس برسد، بعد از صحبت با افراد زیادی که آنها را میشناختم و اطلاع از برنامههای آنها برای سه ماه آینده دریافتم که برخی بازیکنان حتی توان خرید غذای خود را نخواهند داشت.
مشکل من این است که ورزش من در نتیجه این مشکلات از بین خواهد رفت زیرا بازیکنانی که رتبه جهانیشان زیر ۱۵۰ است دیگر قادر به بازی کردن نخواهند بود. ویروس کرونا موجب شد تا تمامی مسابقات تنیس تا تاریخ ۸ ژوئن به حالت تعلیق دربیاید. کل فصل زمینهای رسی لغو شده است و مسابقات تنیس اوپن فرانسه نیز با تغییر زمان، در فاصله ماههای سپتامبر تا اکتبر برگزار خواهد شد و دیگر خبری از برگزاری این مسابقات در فاصله ماههای می تا ژوئن نخواهد بود. تنیس ویمبلدون نیز میتواند در هفته آینده همین موضع را اتخاذ کند و برگزارکنندگان این مسابقات میتوانند این مسابقات را به تعویق انداخته یا این مسابقات گرند اسلم زمین چمن را که قرار بود ۲۹ ژوئن برگزار شود کلاً لغو کنند. تارا مور، تنیسور بریتانیایی و تنیسور رده ۲۳۳ جهان امسال فقط ۲۵۰۰ دلار از تنیس درآمد داشته است اما در کل طول دوران حرفهای خود ۴۷۳ هزار دلار بدست آورد و با وایلدکارد جواز حضور در مسابقات ویمبلدون را بدست آورد. در سال ۲۰۱۶، این تنیسور به راند دوم مسابقات All England Club راه یافت و ۶۲۰۰۰ دلار بدست آورد. مور ۲۷ ساله که در هنگ کنگ متولد شده است در حمایت از عریضه شاپاتاوا نوشت:
مسائل مهمتری در جهان مانند زندگی و مرگ وجود دارد اما بسیاری از بازیکنان از کشورهای کوچکتر قادر نیستند درآمدی بدست آورند و قادر نیستند تا از مزایای خویشفرمایی استفاده کنند. برای بسیاری از بازیکنان دشوار خواهد بود تا در چند ماه آینده زنده بمانند.
آلا کودریاوتسوا، تنیسور شماره ۱۵ سابق جهان نیز ابراز همدردی کرد. این تنیسور ۳۲ ساله روسی که با شکست ماریا شاراپوا در مسابقات تنیس ویمبلدون سال ۲۰۰۸ مشهور شد در طول دوران حرفهای خود ۳ میلیون دلار بدست آورده و عمده این درآمد در مسابقات دونفره رقم خورده است. وی در این باره گفت:
من پسانداز دارم و نگران نیستم. اما برای آن دسته از تنیسورهای جوانتر که تنیس را به عنوان حرفه خود انتخاب کردهاند و به سطح حرفهای رسیدند چه اتفاقی میافتد؟ چه کسی به طور بالقوه بر روی آنان سرمایهگذاری کرد؟ آنها وام دانشجویی ندارند.
فدراسیون بینالمللی تنیس اما به این درخواستها پاسخی نداده است.