اندی ماری –ستاره تنیس اسکاتلند

ستاره اسکاتلندی تنیس، اندی ماری موفق به کسب قهرمانی ویمبلدون در 2013 شد تا تبدیل به اولین مرد انگلیسی زبانی شود که بعد از 77 سال این مقام را کسب کرده است.

اندی ماری کیست؟

اندی ماری در 15 می 1987 در گلاسکو اسکاتلند متولد شد و در سال 2005 به یک بازیکن حرفه ای تنیس تبدیل شد. در سال 2012، اندی ماری مدال طلای المپیک لندن را بدست آورد و همچنین اولین عنوان گرند اسلم خود را بازی درخشان در مسابقات تنیس آزاد آمریکا کسب کرد. در 2013 ماری موفق به فتح ویمبلدون شد تا اولین مرد بریتانیایی باشد که بعد از سال 1936 قهرمان این رقابت ها شده است. در سال 2016 او دومین مدال طلای المپیک و دومین قهرمانی ویمبلدون خود را به دست آورد.

سال های ابتدایی و دوران آماتورها

اندرو بارون ماری ملقب به اندی ماری متولد 15 می 1987 از جودی و ویلیام ماری، در دانبلین بزرگ شد و تنیس را از 3 سالگی شروع کرد. جودی که خود بازیکن سابق تنیس بود، اندی و برادر بزرگترش جیمی را در سال های ابتدایی پرورش داد.

در مارس 1996 در حالی که اندی ماری 8 ساله در کلاس درس خود در یک مدرسه ابدایی در دانبلین نشسته بود، یک مرد مسلح به نام توماس همیلتون، قبل از اقدام به کشتن خود، وارد ساختمان شد و 17 نفر ( 16 دانش آموز و یک معلم) را به قتل رساند. در زمان این حادثه ماری در دفتر مدیر رفته و آنجا پنهان می شود.

اندی ماری در سال 1999 با قهرمانی در Orange Bowl فلوریدا در رده سنی خود موفق به کسب عنوان قهرمانی جوانان نیز شد. در 2004، او با کسب عنوان قهرمانی تنیس آزاد آمریکا در رده جوانان، رتبه اول تنیس جوانان در جهان را به دست آورد. در همان سال وی به عنوان “شخصیت ورزشی جوان سال” از سوی بی بی سی نام گرفت.

تنیس حرفه ای

پس از تبدیل شدن به جوانترین بازیکنی که در جام دیویس حضور داشته است، اندی ماری اولین حضور خود د مسابقات حرفه ای تنیس را در آوریل 2005 تجربه کرد. در سال 2006، با کمک مربی جدید خود برد گیلبرت، ماری موفق به شکست راجر فدرر در دور دوم مسابقات قهرمانی سیسیناتی شد. در همان سال، او با پشت سر گذاشتن اندی رودیک فاتح تنیس آزاد SAP شد و اولین عنوان ATP خود را به  دست آورد. در سال 2007 آندی ماری با کسب دومین مقام SAP و همچنین تنیس آزاد سنت پیترزبورگ به جمع 10 تنیس باز برتر جهان راه یافت.

ماری با برد در برابر رافائل نادال و راه یابی به فینال آزاد آمریکا در سال 2008 به کانون توجهات تبدیل شد. او در سال 2009 موفق شد به رتبه دوم تنیس بازان جهان راه یابد و در مسابقات تنیس آزاد استرالیا در سال های 2010 و 2011 مقام دوم را کسب کرد.

در سال 2012 اندی ماری با غلبه بر جو ویلفرد سونگا موفق شد برای اولین بار به فینال ویمبلدون راه یابد. این پیروزی باعث افتخار اسکاتلند و تمام انگلستان بود چرا که ماری اولین بازیکن اهل بریتانیا بود که بعد از سال 1938 موفق به راه یابی به فینال ویمبلدون شده بود. با این حال اندی ماری فینال را به فدرر که هفتمین قهرمانی ویمبلدون خود را جشن میگرفت واگذار کرد.

اندی ماری

ماری انتقام شکست در ویمبلدون را در بازی های المپیک تابستانه 2012 که در لندن برگزار می شد با شکست فدرر و کسب اولین مدال طلای المپیک خود گرفت. در همان سپتامبر او در مسابقات آزاد آمریکا نیز سر و صدای زیادی به پا کرد. ماری در یک بازی پایاپای و در 5 سا موفق شد نواک جوکویچ را شکست دهد و اولین عنوان کرند اسلم خود را به دست آورد و در نتیجه به اولین بازیکن اهل بریتانیا کبیر از سال 1977 (و اولین بازیکن انگلیسی زبان از سال 1936) تبدیل شد که یک عنوان انفرادی گرند اسلم را کسب کرده است.

بعد از شکست در برابر جوکویچ در تنیس آزاد استرالیا در سال 2013، اندی ماری با غلبه بر بازیکن صربستانی و کسب قهرمانی ویمبلدون تاریخ ساز شد. او اولین بازیکن انگلیسی زبان بود که بعد از 77 سال موفق به کسب ویمبلدون شده بود و دومین بازیکن اسکاتلندی بود که بعد از هارولد ماهونی در 1896 به این مهم دست یافته بود.

ماری بعد از شکست در یک چهارم نهایی آزاد آمریکا در سپتامبر 2013 کمر خود را به دست جراحان سپرد. عملکرد وی در سال 2014 با وجود استخدام قهرمان سابق تنیس زنان، آملی مائوریسمو به عنوان مربی خود، بی ثبات بود.

ستاره اسکاتلندی با رسیدن به چهارمین فینال تنیس آزاد استرالیا در اوایل سال 2015 دوباره به دوران اوج خود برگشته بود. در ماه مارس آن سال او 500 امین پیروزی خود را در تنیس آزاد میامی به دست آورد.

ماری در مسابقات آزاد فرانسه در 2015 نیز تلاش تحسین برانگیزی از خود نشان داد که در نهایت به تسلیم شدن در برابر جوکویچ در نیمه نهایی ختم شد. چند هفته بعد، او به نیمه هایی ویمبلدون رسید اما امیدهایش برای کسب مقام قهرمانی توسط فدرر پا به سن گذاشته نقش بر آب شد. شکست در دور چهارم تنیس آزاد آمریکا نه تنها آخرین شانس اندی ماری برای کسب یک مقام مهم در سال 2015 از بین برد بلکه 18 حضور پشت سر هم وی در یک چهارم نهایی مسابقات گرند اسلم را هم قطع کرد.

ماری فصل 2016 را با قدرت زیادی آغاز کرد و تا فینال مسابقات آزاد استرالیا نیز پیش رفت اما در آنجا بار دیگر مغلوب جوکویچ شد. با این حال او با شکست دادن جوکویچ در مسابقات آزاد ایتالیا در ماه می انتقام کوچکی از وی گرفت و سپس بازی خوب خود را در تنیس آزاد فرانسه نیز ادامه داد. با برد در مرحله نیمه نهایی در برابر قهرمان پیشین مسابقات، استان وارینکا، اندی ماری تبدیل به اولین بریتانیایی شد که بعد از 1937 به فینال آزاد فرانسه می رسد. با این حال تلاش وی برای کسب یک مقام گرند اسلم دیگر با شکست دیگری در برابر جوکویچ بی نتیجه ماند.

در جولای 2016 اندی ماری موفق شد با شکست جو ویلفرد سونگا به نیمه نهایی ویمبلدون راه یابد. در فینال او موفق شد میلوش رانیک، اولین مرد کانادایی که به فینال ویمبلدون رسیده بود، را شکست داد. این پیروزی سومین گرند اسلم اندی ماری را به ارمغان آورد.

در ماه بعد او با پیروزی در برابر خوان مارتین دل پورتو آرژانتینی در مسابقات المپیک ریو تبدیل به اولین بازیکن مرد تنیس شد که با موفقیت از عنوان المپیک خود دفاع کرده است.

مصدومیت سد راه اندی ماری

ماری مسابقات آزاد آمریکا در اواخر تابستان 2017 به خاطر مصدومیت از ناحیه مفصل ران از دست داد. سپس در ژانویه بعد مجبور به عمل جراحی شد.

ماری در ژوئن 2018 به مسابقات قهرمانی برگشت و در مسابقات تنیس آزاد آمریکا بود که به با مشکلات بعد از عمل جراحی روبرو شد.

کمی قبل از شروع مسابقات آزاد استرالیا در سال 2019 ماری اعلام کرد که مشکل مفصل رانش هنوز او را اذیت می کند و بعد از مسابقات ویمبلدون در تابستان یا حتی زودتر از مسابقات کناره گیری خواهد کرد. با این حال بعد از تحمل شکست در اولین دور مسابقات، اعلام کرد ک عمل جراحی دیگری انجام خواهد تا توانایی حرکتی خود در زمین را بدست آورد.

زندگی شخصی

در آوریل 2015 ماری با کیم سیرس در کلیسا دانبلین شهر خود ازدواج کرد. آن ها صاحب دو فرزند به نام های سوفیا و ادی شدند.

اندی ماری در تیم مدیریتی موسسه “مالاریا هرگز” انگلستان که برای نجات جان آفریقایی جذب سرمایه می کند حضور دارد و همچنین به عنوان سفیر سرمایه گذاری حیات وحش جهان نیز شناخته می شود.

در مراسم سال نو 2017، اندی ماری به خاطر خدماتش در تنیس و خیریه به عنوان شوالیه نایب آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *