چهار سال محرومیت ورزشکاران روسیه، چه تاثیری بر تنیس این کشور خواهد گذاشت؟

آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ به مدت چهار سال تمامی ورزشکاران روسیه را از حضور در المپیک و میادین مختلف بین‌المللی منع کرده است. البته مشارکت ستارگان تنیس روسیه به معیارهای خاصی بستگی دارد.

مشکلات تنیس روسیه در محرومیت جهانی ورزشکاران این کشور

در تازه‌ترین نشست جهانی وادا که در لوزان کشور سوئیس برگزار گردید، اتهامات کشور روسیه مربوط به مخفی کردن ورزشکاران این کشور و ناسازگاری در داده‌های آزمایشگاهی مربوط به مبارزه با دوپینگ، تایید شد تا روس‌ها با یکی از سنگین‌ترین مجازات‌های تاریخ ورزش مواجه شوند. بدین‌ترتیب آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (WADA)، کشور روسیه را برای چهار سال از شرکت در بازی‌های جهانی المپیک و همۀ مسابقات بین‌المللی محروم کرد تا هیچ یک از ورزشکاران روس نتوانند زیر پرچم این کشور در المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو، المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکنِ چین و همچنین جام جهانی ۲۰۲۲ قطر حضور داشته باشند. اما آن دسته از ورزشکاران روسیه که مرتکب خلافی در زمینۀ دوپینگ نشده‌اند می‌توانند زیر پرچم بی‌طرف در میادین بین‌المللی حاضر شوند. طبعاً با این مجازات سخت‌گیرانۀ وادا، کل ورزش روسیه و به خصوص تنیس این کشور تحت تاثیر قرار گرفته است. روسیه از دیرباز و چه در بخش آقایان و بانوان دارای ستارگان سرشناس فراوانی در ورزش تنیس بوده است. دنیل مدودف، کارن خاچانوف و آندری روبلف از بازیکنان سرشناس فعلی روس در رویدادهای تنیس به حساب می‌آیند که در سال ۲۰۱۹ درخشش خاصی در میادین این رشتۀ ورزشی داشته‌اند.

اما تنیسورهای روسیه با توجه به مجازات‌های اعمال شده از سوی وادا نمی‌توانند تا چهار سال زیر پرچم کشورشان در میادین مختلف حضور یابند. البته همان‌طور که می‌دانید رشتۀ تنیس به‌گونه‌ای است که ورزشکاران این رشته در بیشتر مسابقات خود احتیاجی به حضور تیمی ندارند و بیشتر به‌صورت انفرادی در تورنمنت‌های مختلف ATP و WTA حاضر می‌شوند. اما مواقعی نیز همانند مسابقات المپیک، تورنمنت ATP Cup و رقابت‌های دیویس کاپ و فد کاپ وجود دارد که هر تنیس بازی باید به صورت تیمی و زیر پرچم کشورش به رقابت بپردازد. تنها راه حضور تنیسورهای روس در چنین شرایطی، حضور به‌صورت مستقل و زیر پرچم بی‌طرف خواهد بود. آژانس مبارزه با دوپینگ روسیه (RUSADA) تنها ۲۱ روز فرصت دارد تا علیه این حکم صادرۀ وادا اعتراض نماید تا بلکه این کمیته در رای خود تجدید نظر نماید. اگر این اعتراض مقبول واقع گردد و تجدید‌نظری صورت پذیرد، آن‌گاه حکم نهایی در دادگاه بین‌المللی ورزش که اختصاراً کاس (CAS) نامیده می‌شود، اعلام خواهد شد.

تنیس

کریگ ردی، رئیس آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ دراین‌باره اظهار می‌گوید:

وادا به‌صورت قاطعانه تصمیم گرفته که بر علیه پدیدۀ شوم دوپینگ در ورزش وارد عمل شود و مجازات‌های سنگینی را نسبت به ورزشکاران و تیم‌های آن‌ها در نظر گیرد. روسیه یکی از همین تصمیم‌های آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ بود که ما از آوریل ۲۰۱۸ بر روی حکم صادرۀ آن پافشاری داشتیم.

در همین حال، جاناتان تیلور رئیس CRC نیز دربارۀ تعیین تکلیف ورزشکارانی که نقشی در این دوپینگ گسترده و سازمان ‌یافته نداشته‌اند، اظهار داشت:

چنین ورزشکارانی می‌توانند تحت شرایطی خاص و زیر پرچم بی‌طرف در المپیک به رقابت بپردازند. سخت‌گیری‌های وادا بیشتر مربوط به حضور کشوری همانند روسیه می‌شود که به‌صورت سازمان یافته نقشی گسترده در دوپینگ ورزشکارانش داشته است. اما ورزشکارانی که در این قضیه بی‌گناه بوده‌اند، می‌توانند با ذکر این شرایط در المپیک و یا دیگر رقابت‌های بین‌المللی حضور یابند. هر یک از ورزشکاران کشور روسیه که بتوانند ثابت کنند نقشی در ماجرای دوپینگ نهادینه شده نداشته‌اند، تنها با انجام یک آزمایش ساده می‌توانند مجوز حضور در المپیک را به دست آورند.

با این صحبت‌ها حال مشخص شد که چرا چند روز پس از اعلام خبر محرومیت ورزشکاران روس، ماریا شاروپووا اظهار داشت که چند روز قبل از مسابقات المپیک در رویدادهای جهانی تنیس به رقابت می‌پردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *