5 دسته از ضربات اصلی تنیس

در بازی تنیس 5 دسته ضربات اصلی تنیس وجود دارد که هر بازیکن تنیسی می بایست آن را آموزش دیده و در واقع این ضربات، اصلی ترین ضربات تنیس محسوب می شوند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با ضربات اصلی تنیس آشنا سازیم.

1- سرویس

سرویس ، از ضربات اصلی تنیس

سرویس یکی از مهم ترین ضربه ها در تنیس می باشد. هر امتیازی با سرویس شروع می شود. نکته مهم در این نوع ضربه، میزان روانی ضربه، چرخش توپ و استفاده از تمامی بدن برای ضربه زدن به توپ می باشد.
ضربه سرویس از خط انتهای زمین، با در دست داشتن راکت در دست غالب و همچنین توپ در دست دیگر آغاز می شود. طرز گرفتن راکت در دست، در ضربه سرویس، از نوع قاره ای می باشد. حالت بدن در این نوع ضربه به صورت یک پا به جلو و زاویه 45 درجه به سمت تور تنیس می باشد.
اکثر بازیکنان تنیس، برای ضربه سرویس توپ و راکت را در جلوی بدنشان قرار داده و سپس راکت را به پشت خود می برند و آن را به سمت توپی که به بالا پرتاب کرده اند، حرکت می دهند. به عبارتی در هنگام زدن سرویس، دست پرتابی توپ به سمت بالا کشیده شده و دست راکت دار، در بالا و در پشت سر برای زدن ضربه قرار می گیرد. در این حالت به طوری که به پهلو ایستاده اید، زانو و باسن کمی از زمین بلند شده و با شدت به توپ ضربه می زنید. در تمام این مدت چشم خود را از توپ برندارید تا بتوانید مسیر توپ را به درستی دنبال کنید.
برای برخورداری از سرویس صحیح لازم است بارها تلاش و تمرین کرده تا بتوانید از پوزیشن مناسب بدنی در این نوع سرویس برخوردار گردید. برای این که بتوانید در تنیس و ضربات آن مهارت داشته باشید، می توانید از جلسات خصوصی در ارتباط با آموزش مهارت های ضربات اصلی تنیس استفاده نمایید.

2- فورهند

فورهند

از قوی ترین ضربات اصلی تنیس ضربه فورهند شناخته شده است. چرا که این نوع ضربه به وسیله دست غالب انجام می گیرد. برای برخورداری از فورهند خوب و موثر، عملکرد پاها، نحوه درست گرفتن راکت و تعادل الزامی است. طرز گرفتن راکت در ضربه فورهند، از نوع نیمه غربی می باشد.
برای زدن ضربه فورهند کافی است به موقعیت توپ رسیده، زانوهای خود را خم نمایید، و مانند ضربه سرویس به پهلو ایستاده و با ثبات زانو و باسن خودد روی زمین، از نهایت قدرت دست خود برای زدن این نوع ضربه استفاده نمایید. همچنین برای ردیابی توپ می توانید از دست دیگر خود استفاده نمایید تا بتوانید مسیر توپ را به درستی تشخیص دهید.
در ضربه فورهند، تاب اولیه راکت به سمت عقب به مدت زمانی که بازیکن زمان دارد تا به توپ ضربه بزند بستگی دارد. ولی به طور معمول این تاب می بایست مانند حرف C یک نیم دایره را شامل شود.
در صورتی که تاب راکت شما بیش از اندازه باشد ممکن است دیر اقدام به زدن ضربه کنید و این عمل منجر به ضربه ای ناکارامد خواهد شد.
در برخی از موارد بازیکنان از کات برای ضربه فورهند استفاده می کنند تا توپ را نزدیک به تور اندازند و حریف را وادار به حرکت بیشتر نمایند.

3- بک هند (ضربه با پشت راکت)

بک هند

ضربه بک هند یکی دیگر از ضربات اصلی تنیس می باشد. در این نوع ضربه می توانید از یک دست یا هر دو دست برای افزایش قدرت ضربه استفاده نمایید. استفاده از دو دست در این نوع ضربه باعث کنترل بیشتر راکت و توپ شده و اشتباه بازیکنان را به حداقل می رساند. استفاده از دو دست برای ضربه بک هند در کودکان نیز راحت تر بوده و موجب افزایش شدت ضربه آنان و کنترل روی راکت می شود.
در هر صورت شما به عنوان یک بازیکن تنیس لازم است از هر دو روش تک دست و دو دست برای ضربه بک هند استفاده نمایید تا در نهایت تصمیم بگیرید که در بازی های خود از کدام روش برای زدن این نوع ضربه استفاده کنید تا کارایی بیشتری برای شما داشته باشد.
طرز گرفتن راکت در دست در ضربه بک هند بازکنان یک دستی، از نوع شرقی بوده و در بازیکنانی که از دو دست برای زدن ضربه بک هند استفاده می کنند از نوع غربی یا قاره ای برای دست غالب و غربی یا نیمه غربی برای دست دوم آن ها و در واقع دست غیر غالب می باشد.
برای داشتن یک بک هند خوب همانند فورهند می بایست به موقعیت توپ رسیده، از پاهای خود برای تعادل در زدن این ضربه کمک بگیرید. برخورداری از تعادل، خم شدن زانوها، قرار گیری صحیح راکت در دست، و چرخش بدن به همراه ماکزیمم قدرت، سرعت، چرخش بک هند در زدن این ضربه از اهمیت بالایی برخوردار است.
بازیکنانی که از دو دست برای ضربات بک هند استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که میزان قدرت و تعادل در دست غیر غالب به همان اندازه که دست غالب دارای اهمیت است، مهم است. این امر در نهایت موجب بهبود عملکرد و ضربه شما در بک هند می شود به طوری که می توان توپ را به عمق زمین حریف نشاند.
در صورتی که می خواهید توپ شما نزدیک به تور به زمین حریف بنشیند می توانید از کات بک هند استفاده نمایید. این نوع ضربه برای حریف و جمع کردن توپ توسط حریف می تواند بسیار سخت باشد به ویژه اگر به حالت نیمه غربی یا غربی قرار داشته باشند.

4- والی

والی

بازیکنانی که در نزدیکی تور قرار دارند اغلب قبل از برخورد توپ با زمین به آن ضربه زده و دفاع می کنند. به این نوع از ضربات اصلی تنیس ، والی می گویند. طرز گرفتن راکت در این نوع ضربه، از نوع قاره ای می باشد.
نکته حائز اهمیت در ضربه والی، حرک اولیه راکت به سمت عقب و به صورت کاملا جمع و جور و فشرده می باشد تا بدین وسیله بتوان در زدن ضربه به توپ در جلوی بدن، سرعت عمل داشت. اکثر بازیکنان از ضربه والی خوب و صحیحی برخوردار نیستند چرا که نمی توانند در موقعیت مکانی و بدنی مناسبی در زمین قرار گیرند. در این صورت فرد مجبور است برای زدن این نوع ضربه به سمت توپ بدود، یا توپ به قدری به وی نزدیک است که حتی ممکن است به او برخورد کند. در هر دو حالت کنترل توپ و راکت بسیار سخت بوده و در نهایت منجر به ضربه ای نادرست و زشت می شود.
یکی دیگر از اشتباهات رایج در ضربه والی، چرخش بیش از حد راکت به پشت بدن برای ضربه به توپ است. این امر باعث می شود تا بازیکن زمان دیرتری به توپ ضربه زده در حالی که ضربه والی بسیار ساده و جمع و جور است. بنابراین توجه داشته باشید که ضربه والی به حداقل چرخش بدن و راکت نیاز دارد.
دو نوع ضربه والی به نام های والی کامل و والی نیمه وجود دارد با این تفاوت که در والی نیمه توپ به زمین برخورد کرده و زمانی که از زمین بلند می شود در حداقل ارتفاع ممکن به آن ضربه وارد می شود.

5- آبشار ، از مهم ترین ضربات اصلی تنیس

آبشار

ضربه آبشار یکی دیگر از ضربات اصلی تنیس و از مهم ترین آن ها می باشد که قدرت پا و استفاده از آن در این نوع ضربه بسیار مهم است. برای زدن ضربه آبشار بایستی در موقعیت مناسب قرار گرفته، تا بتوانید ضربه آبشار ایده ال خود را انجام دهید. بدین منظور به محل مورد نظر که توپ به آنجا پرتاب شده رسیده، کمی مکث کرده و وضعیت بدن خود را تنظیم می کنید. در این حالت همیشه دست راکت دار و بازو هر دو به سمت بالا و آماده زدن ضربه می باشند. سپس به پهلو چرخیده و با قدرت به توپ بالای سر خود ضربه می زنید. نوع قرار گیری راکت در دست در ضربه آبشار نیز قاره ای می باشد.

5 ضربه فوق، ضربات اصلی تنیس می باشند که هر بازیکنی ملزم به آموزش مهارت های این ضربات است. ممکن است برای برخی افراد این سوال پیش آید که چرا در ارتباط با ضربه قوس داربلند (lob) یا ضربه کوتاه جلوی تور صحبتی نشد. هرچند این ضربه ها از ضربه های مهم در تنیس به شمار می آیند ولی این دو ضربه جزئی از ضربه های فورهند، بک هند و والی می باشند و نمی توان آن ها را به طور جداگانه جز 5 ضربات اصلی تنیس تقسیم بندی نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *