ملانی اودین با لبخندی بر لب اذعان کرد که هنوز کفشهای قدیمیاش را دارد. اگر در سال ۲۰۰۹ تنیس را دنبال میکردید یا یکی از بازیهای یو اس اوپن آن سال را دیده باشید، قطعا یک چیز را به یاد دارید؛ کفشهای صورتی و زرد رنگ سایز +۹ که پشت آن کلمه “believe” نوشته شده بود.
صحبت های ملانی اودین در خصوص گذشته
قطعا ملانی اودین را میشناسید؛ او که اهل ماریتایِ جورجیا است، در سال ۲۰۰۷ تنیسوری ناشناخته و ۱۷ ساله بود. ملانی در رنکینگ ۷۰ جهان قرار داشت و با روحیه بالایش به چهار پیروزی از جمله برد مقابل ماریا شاراپووا دست یافت و بعد از سرنا ویلیامز در سال ۱۹۹۹ به جوانترین تنیسوری تبدیل شد که در فلاشینگ میدوز به یک چهارم نهایی راه یافته است. یک دهه بعد از پیشروی فوق العاده او در گرند اسلم نیویورک، یک تنیسور جوان آمریکایی دیگر به نام کوکو گوف از مرحله مقدماتی ویمبلدون تا دور چهارم این رقابتها پیش رفت. اودین حالا بازنشسته شده است و تنیس را به کودکان آموزش میدهد؛ او امیدوار است تا به مربی بزرگی تبدیل شود. ملانی اودین در مصاحبهای گفت:
مردم هنوز مرا میشناسند و وقتی با من رو به رو میشوند کلمه “believe” را فریاد میزنند. داستان من با افراد زیادی گره خورده است و فکر میکنم به عنوان یک دختر ۱۷ ساله صداقت، هیجان و مثبتاندیشیام طبیعی بود. همه این شانس را داشتند که ببینند این دختر جوان مقابل بازیکنان بلندتر، قدرتمندتر و باتجربهتر به پیروزی میرسد و شاید آنها را به این خودباوری میرساند که به هدفهای زندگیشان برسند.
یک دست دیگر از کفشهای او پیش مادرش بود و حالا آن کفشها در کمد افتخارات خانه اودین در آتلانتا قرار دارد. تصویر یکی از پیروزیهای سال ۲۰۰۹ او هم روی صفحه کامپیوترش قرار دارد. وی افزود:
هر چند وقت یک بار فیلمهای آن روزهایم را در یوتیوب میبینم و آن خاطرات برایم زنده میشود؛ احساس فوق العادۀ بازی در آرتور اش استادیوم با تشویقهای فوق العاده تماشاگران در چنین جایگاهی بسیار لذتبخش است. همیشه اولویتم تنیس بوده و گرفتن عکسهای تبلیغاتی و اسپانسرینگ در کنار آن اولویت دوم من بوده است.
در هر چهار مرحله، ملانی اودین مقابل حریفان روسی قرار گرفت که رنکینگ بالاتری از او داشتند و پس از شکست در ست اول آن دیدارها به بازی برگشت. جسیکا پگولا که آن زمان ۱۵ ساله بوده و ماه گذشته در واشینگتن جام گرفت، میگوید:
کاری که او انجام داد باورنکردنی بود. به یاد دارم که همه را شکست میداد و با هوش و ذکاوتی که داشت بازیهای زیبایی از خودش به نمایش گذاشت.
ملانی در ابتدا مقابل رنکینگ ۳۶ جهان آناستازیا پاولیچنکووا با نتایج ۳-۶، ۶-۱ و ۶-۲ به پیروزی رسید. سپس مقابل شانس چهارم قهرمانی النا دمنتیوا با نتایج ۵-۷، ۶-۴ و ۶-۳ برنده شد. بعد از آن نوبت به ماریا شاراپووا رنکینگ ۲۹ جهان رسید که حالا سه قهرمانی در گرند اسلمها را در کارنامه دارد؛ او با نتایج ۳-۶، ۶-۴ و ۷-۵ مقابل ملانی شکست خورد. اودین سپس با نتایج ۱-۶، ۷-۶ و ۶-۳ برابر شانس سیزدهم قهرمانی یعنی نادیا پترووا به پیروزی رسید. روند پیروزیهای او با شکست مقابل شانس نهم قهرمانی کارولینا وزنیاکی در دو ست متوالی و با نتیجه ۶-۲ به پایان رسید. منالی ادامه داد:
بعد از پیروزی برابر ماریا، مثل همه اطرافیانم دیوانه شده بودم. آن شب همه چیز تغییر کرد.
او در میانههای مسابقات یک قرارداد همکاری امضا کرد اما در آن زمان قدرت رسانهها مثل الآن انقدر زیاد نبود. اودین درباره کوکو گوف ۱۵ ساله که اهل فلوریدا است، گفت:
در ۱۵ سالگی نمیتوان چنین تنیسور قدرتمندی شد و دیدن او در اینجا فوق العاده و غیرقابل باور است. یکی از مهمترین نکاتی که باید رعایت کند، ادامه روند رو به رشدش است.
ملانی اودین معتقد است گوف در میان تنیسورهای جوان دنیا شانس بیشتری برای نمایش دادن خودش دارد. علاوه بر او آماندا آنیسیمووا و کتی مک نالی ۱۷ ساله، سوفیا کنین ۲۰ ساله، مدیسون کیز ۲۴ ساله و اسلون استیونز ۲۶ ساله جزو تنیسورهای جوان آمریکایی محسوب میشوند. اودین گفت:
در آن زمان به جز من، سرنا و ونوس ویلیامز هیچ آمریکایی دیگری حضور نداشت و مردم مرا میدیدند و به من میگفتند که تو بهترین تنیسور آمریکا میشوی!
حضور تنیسورهایی چون گوف این روحیه را در کودکان، نوجوانان و خانوادههایشان به وجود میآورد که در آینده ورزشکار بزرگی شوند. اولا مالمکوییست، مدیر مربیان سازمان تنیس ایالات متحده میگوید:
پیشروی ملانی در یو اس اوپن آن سال واقعا الهام بخش بود.