وانگ کیانگ ، تنیسور ۲۷ سالۀ چینی با برتری مقابل قهرمان مسابقات رولاند گاروس (اوپن فرانسه) در سال ۲۰۱۹، توانست به مرحله یک چهارم نهایی رقابتهای یو اس اوپن صعود کند.
صعود وانگ کیانگ به یک چهارم نهایی اوپن آمریکا
سید هجدهم مسابقات گرند اسلم یو اس اوپن، با پیروزی برابر اشلی بارتی از استرالیا توانست برای اولین بار طعم حضور در مرحلۀ یک چهارم پایانی یک گرند اسلم را بچشد. در دیدار دور یک هشتم نهایی این مسابقات که یک ساعت و ۲۳ دقیقه نیز به طول انجامید، وانگ کیانگ که در رتبه ۱۸ دنیا قرار دارد، دست به کار بزرگی زد و توانست اشلی بارتی استرالیایی را با حساب ۲-۰ و نتایج ۶-۲ و ۶-۴ شکست دهد تا در جمع هشت تنیسور برتر این رقابتها قرار گیرد. اشلی بارتی که در جایگاه شماره ۲ تنیس زنان قرار گرفته است، بسیار امید داشت تا با قهرمانی در این مسابقات بتواند بار دیگر به جایگاه شماره یک خود که اکنون در اختیار نائومی اوساکایِ ژاپنی است، برگردد. اما بازی فوقالعادۀ وانگ کیانگ، تمام آرزوهای بارتی را نقش بر آب کرد تا سریال ناکامیهای اخیر این تنیسور استرالیایی در ماههای اخیر تکمیل گردد.
بدین ترتیب و برای صعود به دور نیمه نهایی، وانگ در روز سه شنبه باید به مصاف فاتح ۲۳ گرند اسلم دنیای تنیس، سرنا ویلیامز برود. ویلیامز ۳۷ ساله در دیدار دور یک هشتم، موفق شد با حساب ۲-۰ و با نتایج ۶-۳ و ۶-۴ برابر پترا مارتیج از کرواسی به پیروزی برسد. وانگ کیانگ پس از صعود تاریخیاش به دور یک چهارم پایانی مسابقات یو اس اوپن، یاد و خاطر مربی پیشین خود را نیز زنده نگاه داشت. او با تقدیر از پیتر مک نامارایِ فقید که چند ماه پیش و در سن ۶۴ سالگی دار فانی را وداع گفت، عنوان داشت که فکر کردن به مربی سابقش در رسیدن او به این مرحله تاثیر بسزایی داشته است. وانگ پس از پیروزی مقابل اشلی بارتی استرالیایی گفت:
فکر میکنم به معنی واقعی کلمه، تمام تمرکز خودم را بر روی این مسابقه گذاشتم و خوشحالم که مقابل تنیسور بزرگی همچون بارتی به پیروزی رسیدم. موفق شدم بهترین بازی خودم را در این رقابتها ارائه کنم و از آن هم لذت بردم. بسیار خوشحالم که همانند دیگر هموطنم، پِنگ شوای که در سال ۲۰۱۴ توانست به نیمه نهایی یو اس اوپن برسد، موفق به حضور در مراحل بالای این تورنمنت شدم. امروز از نظر ذهنی در آمادگی بالایی قرار داشتم و میخواهم این روند را در مسابقات بعدیم نیز ادامه دهم.
درست است که وانگ کیانگ بهترین عملکرد دوران ورزشیاش در گرند اسلمها را تاکنون در نیویورک رقم زده است، اما با درگذشت پیتر مک نامارا در ماه جولای، این تنیسور چینی سال سخت و اندوهباری را پشت سر گذاشته است. مک نامارا که چهرۀ سرشناسی چه به عنوان بازیکن و چه مربی در بین قهرمانان مرد و زن دنیای تنیس به حساب میآمد، پس از یک مبارزه سخت با بیماری سرطان پروستاتاش در سن ۶۴ سالگی چشم از جهان فرو بست. وانگ کیانگ در مورد مک نامارا میگوید:
او (مک نامارا) خیلی به رشد تنیس من کمک کرد و شنیدن خبر مرگ او برایم بسیار دردناک بود. فکر میکنم که او همیشه در کنارم حضور دارد و همین انگیزهای برای من در موفقیت در تورنمنتهای مختلف است.
وانگ کیانگ از سال ۲۰۱۵ تا ابتدای سال جاری با مک نامارا مشغول به کار بود، اما به دلیل شدت گرفتن بیماری مک نامارا، این همکاری نیز به پایان راه خود رسید. پایان این همکاری نیز به عدم موفقیت وانگ در مقاطعی در این فصل منجر گشت و او حتی از بین ۲۰ تنیسور برتر ردهبندی WTA نیز خارج شد. تنیسور ۲۷ سالۀ چینی در پایان مصاحبهاش اظهار داشت:
مک نامارا به من میگفت که چگونه در مسابقات حاضر شوم و با چه استراتژی مقابل حریفانم قرار گیرم. در واقع او بود که پای مرا به مسابقات حرفهای باز کرد و من چیزهای زیادی از او آموختم. پیتر همیشه به من اعتقاد داشت و میگفت که میتوانم بهترین بازیکن جهان شوم.