29/03/2024

پنج کامبک خیره کنندۀ مسابقات تنیس در سال ۲۰۱۹

  • توسط سروش
  • 08/12/2019
  • 0

فصل جاری مسابقات تنیس به پایان راه خود نزدیک می‌شود و ما در این مطلب، قصد داریم نگاهی به پنج کامبک (برگشت به بازی) خیره کننده در سال ۲۰۱۹ داشته باشیم.

کامبک های برتر فصل جاری مسابقات تنیس

۵. آندره ‌آ سپی در مقابل ژیژن ژانگ؛ دور دوم مسابقات اوپن ژوهای چین

هواداران چینی به شدت ژانگ را در شهر ژوهای مورد تشویق قرار داده بودند. ژیژن ژانگ، یک‌ ماه پیش از این دیدار و در تورنمنت چلنجر کاپِ جینان توانسته بود به مقام قهرمانی برسد. این تنیسور چینی همچنین توانسته بود اولین بردش مقابل یکی از ۱۰۰ بازیکن برتر جهان در طول دو سال گذشته را برابر دومینیک کوپر به دست آورد. دیدار ژانگ و سپی با تساوی ۱-۱ به ست سوم و پایانی کشیده شد. ژانگ در ست سوم، در گیم‌شماری‌ها با حساب ۶-۲ از رقیب ایتالیایی‌اش، پیش افتاده و در آستانۀ یک برد شیرین قرار داشت. اما ماجرا به این آسانی‌ها در این مسابقه به پایان نرسید. آندره آ سپی، گویی جان تازه‌ای گرفته بود و با ضربات سهمگینی که به توپ وارد می‌کرد در دو گیم متوالی به پیروزی رسید تا نتیجه در ست سوم به ۶-۴ برسد. در ادامه و در طول یک رالی تماشایی که با ردوبدل شدن ۲۶ ضربه بین دو طرف همراه بود، سپی موفق شد دومین مچ پوینت خود را به امتیاز تبدیل نماید و در دیداری که دو ساعت و ۴۴ دقیقه به طول انجامید، پیروز این دیدار مهیج و تماشایی گردد. تنیس باز ایتالیایی در مجموع با حساب ۲-۱ و امتیازات ۷-۶ (۷-۴)، ۴-۶ و ۷-۶ (۱۰-۸) موفق به برد برابر ژانگ و صعود به دور سوم این تورنمنت آسیایی شد. این تنیسور ۳۵ سالۀ ایتالیایی در مرحلۀ یک چهارم پایانی این مسابقات به روبرتو باوتیستا آگوت باخت تا از رسیدن به دور نیمه نهایی باز ماند. هر چند در ادامۀ فصل او در تورنمنت کرملین کاپ که در شهر مسکو برگزار گردید، با برتری مقابل کارن خاچانوف روس به مرحلۀ نیمه نهایی این رویداد ۵۰۰ امتیازی راه یافت. ژیژن ژانگ نیز چند هفته بعد در تور چلنجر کاپ شنزن به مقام قهرمانی رسید تا سال را با رتبۀ ۱۳۹اُم دنیا به پایان برساند.

۴. روبرتو باوتیستا آگوت در مقابل نواک جوکوویچ؛ دور چهارم مسابقات مسترز میامی

چند هفته قبل از این دیدار، تنیس باز اسپانیایی موفق شده بود در راه رسیدن به فینال مسابقات دوحۀ قطر، نواک جوکوویچ را از پیش رو بردارد و در ادامه با برتری مقابل توماس بردیچ، به مقام قهرمانی این بازی‌ها برسد. جوکوویچ که در آن زمان، مرد شمارۀ یک دنیا در رده‌بندی ATP به حساب می‌آمد، عناوین و افتخارات زیادی را در تورنمنت میامی به دست آورده بود. او در تقابل‌های رودررو برابر باوتیستا آگوت، نیز دست پُرتر را در اختیار داشت و آمار ۷ پیروزی و ۲ شکست را برابر آگوت به ثبت رسانده بود. تنیس باز صرب برای کسب ششمین قهرمانی‌اش پا به میامی گذاشته بود و باز هم داستان دیدار این دو در تورنمنت دوحه، به نوعی در میامی آمریکا نیز تکرار گشت. ست اول این مسابقه با برد مقتدرانۀ جوکوویچ با حساب ۶-۱ به پایان رسید تا همگان انتظار یک برد راحت را از یکی از اضلاع بیگ تری انتظار داشته باشند. اما این پایان ماجرا نبود و تنیسور اسپانیایی بازگشت فوق‌العاده‌ای به مسابقه داشت. در ست دوم او موفق شد ۸ از ۱۱ امتیاز پایانی را ازآن خود کند تا نتیجه در ست‌شماری به تساوی ۱-۱ برسد. برتری و بازی چشم‌نواز باوتیستا آگوت در ست سوم و پایانی نیز ادامه یافت تا ست سوم با نتیجۀ ۶-۳ به نفع تنیس باز اسپانیایی به پایان برسد. در نهایت روبرتو باوتیستا آگوت با پیروزی ۲-۱ و امتیازات ۱-۶، ۷-۵ و ۶-۳ برابر نواک جوکوویج توانست به دور یک چهارم پایانی این مسترز ۱۰۰۰ امتیازی صعود کند. البته در این مرحله او با حساب ۲-۰ مغلوب جان ایسنر آمریکایی شد تا این تورنمنت در نهایت با قهرمانی راجر فدرر به پایان برسد.

تنیس نواک جوکوویچ

۳. فابیو فونینی در مقابل آندری روبلف؛ دور اول مسابقات مسترز رولکس مونت کارلو

فونینی در رویدادهای ابتدایی سال ۲۰۱۹ آمار نه چندان جالب توجه ۴ پیروزی و ۸ شکست را از خود برجای گذاشته بود. او با نتایجی ضعیف، پا به مسابقات مونت کارلو گذاشته بود و در دور نخست او باید برابر جوان جویای نام روس‌ها، آندری روبلف قرار می‌گرفت. ست نخست با برتری ۶-۴ روبلف به پایان رسید و در ست دوم نیز تنیسور جوان اهل مسکویِ روسیه با نتیجۀ ۴-۱ از فونینی پیش افتاده بود. روبلف در گیم بعد و با سیو ۵ بریک پوینت حریف توانست نتیجه را باز هم با حساب ۵-۱ ارتقا دهد. به نظر می‌رسید همه چیز برای نمایندۀ ایتالیا به طرز تلخی رو به پایان است، اما فونینی با رفتن برروی اعصاب روبلفِ جوان، موفق شد کنترل بازی را به دست بگیرد. در واقع این شگرد نه چندان جوانمردانۀ فونینی از قضا جواب داد و او توانست نتیجه را با حساب ۵-۴ تغییر دهد. در نهایت با سرویس‌ها و ضربات خوبی که فابیو فونیتی در گیم‌های بعدی وارد نمود و همچنین عدم تمرکز کافی از سوی روبلف، نمایندۀ ایتالیا موفق شد ست دوم را با حساب ۷-۵ به سود خودش به پایان برساند تا دو تنیسور در ست‌شماری به تساوی ۱-۱ برسند. ست سوم و پایانی نیز برتری فونینی ادامه داشت تا در دیداری تماشایی که دو ساعت و ۳۰ دقیقه به طول انجامید، فابیو فونینی با امتیازات ۴-۶، ۷-۵ و ۶-۴ برندۀ این مسابقاه شود. این پیروزی خیره کننده و در ادامه برتری مقابل تنیسورهایی چون الکساندر زورف، برنا کوریچ و رافائل نادال سبب شد تا او به فینال این تورنمنت ۱۰۰۰ امتیازی راه یابد. در بازی پایانی او مقابل دوشان لاژویچ به پیروزی می‌رسد تا با قهرمانی در مونت کارلو، به یکی از بزرگترین افتخارات ورزشی‌اش نائل شود.

۲. لورنزو سونگو در برابر فدریکو دلبونیس؛ دور اول مسابقات کیتزبوهل اتریش

سونگو از آن دست تنیسورهایی است که سابقۀ بازگشت‌های خوبی به مسابقات تنیس داشته است. او در تورنمنت اوپن آنتالیا به همین شیوه توانست برابر میومیر کچمانوویچ به برتری برسد و قهرمانی این مسابقات را به دست آورد. این تنیسور ۲۴ ساله، هنر خود در بازگشت‌ها را در رقابت‌های کیتزبوهل اتریش نیز تکرار نمود. در ست نخست بازی بین سونگو و دلبونیس که به تای بریک کشیده شد، سونگو در همان ابتدای کار با نتیجۀ ۴-۰ در گیم‌شماری از دلبونیس عقب افتاد. اما در ادامه سونگو برگشت خوبی به بازی داشت و توانست نتیجه را با حساب ۴-۳ تغییر دهد. با گیم بریکی که توسط سونگو در ادامه گیم اول صورت پذیرفت، این دیدار در نهایت به تای بریک کشیده شد که لورنزو در نهایت با حساب ۷-۶ (۷-۴) برندۀ ست اول شد. در اتفاقی جالب توجه هر سه ست این بازی به تای بریک و با نتایج مشابه ۷-۶ (۷-۴) به پایان رسید تا لورنزو سونگو با برتری ۲-۱ به دور دوم تورنمنت کیتزبوهل صعود نماید.

۱. رافائل نادال در برابر دنیل مدودف؛ دور گروهی مسابقات پایان فصل فینال‌هایNitto ATP  لندن

نادال با دو هدف بزرگ وارد مسابقات لندن شده بود. پایان بردن فصل به عنوان تنیسور شمارۀ یک جهان، اولین و مهم‌ترین هدف ماتادور در این رقابت‌ها بود و سپس تلاش برای کسب نخستین قهرمانی خود در لندن. نادال در نخستین مسابقۀ خود مقابل قهرمان دورۀ پیشین این بازی‌ها، الکساندر زورف با شکست روبه‌رو شد. بنابراین رافا برای اینکه امیدهایش را برای صعود از دور گروهی، همچنان زنده نگه دارد باید برابر مدودف به پیروزی می‌رسید. ست سوم این مسابقه، در این قسمت پایانی مورد توجه ما قرار گرفته است. دو ست قبل با برد دو تنیسور سرشناس اسپانیایی و روس همراه بود تا برندۀ این مسابقه در ست سوم و پایانی مشخص گردد. در این ست، از همان ابتدا مدودف بازی را قدرتمندانه شروع کرد و موفق شد با حساب ۴-۰ در گیم‌شماری پیش بیفتد. دو تنیسور در ادامه هر یک موفق به گرفتن یک گیم دیگر می‌شوند تا نتیجه با حساب ۵-۱ به سود مدودف دنبال شود. در حالی که همگان انتظار یک برد حتمی را از دنیل مدودف داشتند، اما نادال با کامبکی خیره‌کننده توانست نتیجه را به شکلی عجیب و با حساب ۶-۵ به سود خود تغییر دهد تا نشان دهد چرا او شایستۀ عنوان بهترین تنیسور جهان است. در ادامه مدوف بازی را با سرویس‌های ویران کننده‌اش در گیم ششم به تساوی کشاند تا بازی به تای بریک برود. در تای بریک هم نادال از تجربه و تکنیک‌ بالای خود نهایت استفاده را برد تا به اولین پیروزی خود در این مسابقات برسد. رافائل نادال پس از کسب اولین بردش در مسابقات امسال فینال‌های لندن گفته بود:

من بسیار خوش‌شانس بودم. برای دنیل متاسفم. این یک شکست تلخ و سخت برای او بود. او در ست سوم بسیار بهتر از من بازی کرد و شایستۀ پیروزی بود. اما این یکی از همان روزهایی است که اتفاقات عجیب در ورزش روی می‌دهد. شاید در هر ۱۰۰۰ مسابقه بتوانید یکی را به این شکل برنده شوید. من تجربۀ چنین دیدارهایی را دارم و می‌دانم که چقدر از دست دادن امتیازاتی که جلو هستید، سخت خواهد بود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار